Ştiri locale

FOTO/VIDEO. Modernizarea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe a fost încheiată

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna a anunţat, joi, încheierea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) cu aproape 80 de milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a menţionat că lucrările, care au durat aproape zece ani, s-au realizat în mai multe etape şi au vizat atât reabilitarea clădirii, cât şi dotarea cu echipamente şi aparatură medicală.

Publicitate

În prima fază s-au investit 58,3 milioane de lei, din care 52 de milioane de lei din fonduri nerambursabile, pentru recompartimentarea şi amenajarea la standarde europene a spaţiilor interioare, pentru modernizarea instalaţiilor sanitare, electrice şi de telefonie, reabilitarea termică a clădirii, precum şi pentru dotarea acesteia cu ascensoare de mare capacitate.

În cea de-a doua etapă s-au investit 27 de milioane de lei pentru dotarea cu echipamente medicale, din această sumă fiind achiziţionate, printre altele, cinci blocuri operatorii, aparatură pentru sterilizare, laboratoare şi terapie intensivă, precum şi 222 de paturi noi.

Tamas Sandor a menţionat că etapa a treia va viza relaţia dintre cadrele medicale şi pacienţi.

„Am încheiat acest proiect la 1 noiembrie, atât faptic, cât şi scriptic. Pasul trei, după reabilitarea fizică a spitalului, este crearea unei atmosfere mai bune între angajaţi şi pacienţi. Suntem conştienţi că în cei zece ani de şantier mulţi pacienţi şi medici au plecat de la Sfântu Gheorghe la Braşov, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc sau în altă parte”, a spus Tamas Sandor.

Lucrările de consolidare a spitalului au început în anul 2005, după ce specialiştii au pus bulina roşie pe clădire, avertizând că structura de rezistenţă este extrem de şubrezită şi nu va rezista unui nou cutremur. Primele două corpuri au fost consolidate cu sprijinul financiar al Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean, iar următoarele prin Programul Operaţional Regional.

(Agerpres)

VIDEO:

FOTO:

\"dav\" \"sdr\" \"dav\" \"dav\" \"dav\" \"spitalul-judetean-sala-operatie-noiembrie-2016-01\" \"dav\" \"dav\"

Publicitate
banner we radio