Ştiri locale

Mituri despre violența domestică – „Spune NU violenței în familie!”

Eveniment organizat în cadrul campaniei „Aripi Frânte”, de prevenire a violenței în familie

Mitul 1: Violența domestică apare mai ales în rândul anumitor categorii de oameni.

Adevăr: Violența domestică nu ține cont de etnie, rasă, statut economic, religie sau vârstă.

Mitul 2: Majoritatea abuzurilor sexuale se întâmplă cu persoane necunoscute.

Adevăr: Între 70 și 85% dintre femeile abuzate sexual sunt agresate de către bărbați pe care îi cunosc. Șase din zece agresiuni de natură sexuală au loc într-o locuință privată, iar patru din zece se întâmplă chiar în locuința victimei.

Mitul 3: Femeile însărcinate sunt protejate de abuzurile partenerului de viață.

Adevăr: Multe femei încep să fie abuzate în timpul sarcinii.

Mitul 4: Alcoolul este cauza pentru care bărbații își abuzează partenerele.

Adevăr: Din statisticile I.P.J. Covasna reiese că în primele 8 luni ale acestui an, în cazul agresiunilor domestice, 45% dintre agresori se aflau în stare de ebrietate. Abuzatorii folosesc deseori alcoolul ca scuză pentru a evita asumarea responsabilității unui astfel de comportament, însă nu este acesta singurul factor care favorizează comiterea de astfel de fapte.

Știați că:

– În 50% din cazurile în care bărbații își abuzează partenerele, sunt agresați, de asemenea, și copiii?

– Violența domestică determină incapacitate temporară de muncă într-o mai mare măsură decât accidentele rutiere sau bolile infecțiaoase?

(Sursa informațiilor: „Ghidul siguranței pentru victimele violenței în familie”)

Joi, 5 octombrie 2017, ora 18:00, la Cinematograful Arta din Sfântu Gheorghe, va avea loc un  eveniment ce are drept scop informarea dumneavoastră cu privire la consecințele grave ale comportamentului abuziv manifestat în cuplu, dar și referitor la ce pot face persoanele care sunt victime ale violenței intrafamiliale.

Intrarea este liberă, iar la finalul sesiunii informative participanții au ocazia să vizioneze filmul documentar „Aripi Frânte”. Acesta prezintă povestea unor femei din Penitenciarul Târgșor, care au fost supuse unor abuzuri și au ales să nu ceară sprijin, ajungând, în cele din urmă, din victimă, agresor.

Eveniment realizat de Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, în colaborare cu Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecție a Copilului Covasna și Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Publicitate
banner we radio