Ştiri locale

Miting la Sfântu Gheorghe pentru susţinerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu-Mureş

Aproape o mie de persoane de etnie maghiară au participat, sâmbătă după-amiază, la un miting organizat în municipiul Sfântu Gheorghe de Biserica Romano-Catolică, pentru susţinerea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş, care face obiectul unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Episcopul onorific Szabó Lajos a declarat în faţa mulţimii că fiecare popor trebuie să îşi apere libertatea, cultura şi limba maternă şi şi-a exprimat speranţa că lucrurile se vor rezolva într-un mod pozitiv.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a menţionat, la rândul său, că viitorul unei comunităţi depinde de şcoală, iar „cine atacă şcoala atacă viitorul comunităţii”.

El a mai spus că membrii comunităţii maghiare nu se vor lăsa intimidaţi şi vor da dovadă de unitate pentru apărarea idealurilor şi valorilor care îi reprezintă. În context, a amintit că la acest miting au fost prezenţi reprezentanţii tuturor forţelor politice maghiare, demonstrând astfel că „în cazurile de forţă majoră îşi pot uni forţele”.

Participanţii la miting au adus cărţi pe care la final le-au donat în beneficiul liceelor maghiare din Transilvania. Manifestaţia a avut loc, în mod simbolic, în faţa Colegiului „Székely Mikó” din municipiu, care în urmă cu câţiva ani a făcut obiectul unui alt dosar anchetat de DNA, privind retrocedarea ilegală a imobilului către Eparhia Reformată din Ardeal.

(Agerpres)

Foto: Facebook

 

Publicitate
banner we radio