Ştiri

Mişcarea „no-wash”: Ai purta chiloţii timp de o săptămână fără să îi speli?

Ar trebui spălate tricourile după fiecare purtare? Probabil că nu. Dar chiloţii? Depinde. Din ce în ce mai mulţi oameni renunţă la detergent pentru a economisi timp, bani şi pentru a proteja mediul, relatează The Guardian care spune că acest curent de opinie, denumit mişcarea “no-wash” (fără spălare), a început să ia avânt în pandemie.

Când Tim a rămas să lucreze de acasă în timpul pandemiei Covid, a început să fie mult mai relaxat în privinţa hainelor. Acest lucru l-a făcut să se gândească la timpul şi energia care îl costau spălarea hainelor. “Era cam în perioada în care aveam cel de-al doilea copil, aşa că eram total supraîncărcat”, spune el. A început să se gândească ce poate elimina din lista de sarcini şi s-a gândit la spălatul hainelor. A redus spălatul la o maşină pe săptămână, poate chiar două. Dar apoi a stat un an întreg fără să-şi spele hainele.

Publicitate

Astăzi, Tim, care este inginer IT, spală o dată cam la fiecare şase luni. “Având în vedere că nu mai trebuie să merg la birou, nu prea am nevoie de haine curate”, spune el. În cazul convorbirilor video, “oamenii îmi văd doar capul şi, oricum, jumătate din timp nu folosesc camera”. Arată curat, chiar dacă este neglijent din perspectiva modei. “Dacă este vreun eveniment social important, mă asigur că am ceva frumos de îmbrăcat, dar zi de zi nu prea mai contează”, explică el.

Citeşte articolul complet AICI.

Publicitate
banner we radio