Ştiri

Minus 26 de grade duminică dimineaţă, cea mai scăzută temperatură din țară

Cea mai scăzută temperatură din țară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 26 de grade Celsius.

Potrivit meteorologului de serviciul de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, Ilie Mojic, în această zonă depresionară stagnează o masă de aer rece, iar pe fondul unui cer senin, temperatura a scăzut până la minus 26 de grade Celsius.

Ger a fost și la Joseni, unde s-au consemnat minus 22 de grade Celsius, sau la Toplița, unde termometrele au arătat minus 18 grade. La stația de munte Bucin s-au înregistrat minus 12 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc mercurul a arătat doar minus 6 grade Celsius, diferența de temperatură față de Miercurea Ciuc fiind de 20 de grade Celsius.

Aceste valori sunt obișnuite pentru județul Harghita, care se confruntă cu ierni lungi și geroase.

Minima absolută a nopții de 11 spre 12 februarie s-a înregistrat în anul 1976, când la Miercurea Ciuc s-au măsurat minus 33 de grade Celsius, în vreme ce minima absolută a lunii februarie s-a consemnat tot la Miercurea Ciuc, în anul 1987, când mercurul termometrelor a arătat minus 35 de grade Celsius.

Potrivit prognozei meteo, în zonă vremea va fi frumoasă ca aspect, dar nopțile vor continua să fie geroase.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio