Ştiri

Ministrul Mediului: Primarii susţin taxarea suplimentară a maşinilor second hand

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că primarii susţin taxarea suplimentară a maşinilor second hand pe motiv că există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări. O eventuală taxare va fi pregătită din timp, a precizat politicianul UDMR.

Ministrul a susţinut că primarii l-au informat că sunt samsari care depun chiar şi 50 de cereri de înmatriculare.

Publicitate

„Am avut o discuţie lungă, de două-trei ore, cu Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor şi Asociaţia Comunelor, unde cei de la masă au susţinut clar o descurajare a înmatriculării maşinilor second hand în România şi au spus clar: taxare! Există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări. Era un domn primar la masă şi spunea că vin 40-50 de cereri de înmatriculare de la aceeaşi persoană. Sunt oameni care cu asta se ocupă”, a declarat ministrul Mediului, citat de Gândul.

Vorbind despre posibila majorare a taxelor actuale, ministrul a declarat că orice mărire trebuie pregătită şi anunţată din timp.

„Există o posibilitate, dar orice majorare de taxe sau orice taxă nouă trebuie pregătită, conform legii, cu 6 luni înainte, să nu fie cu aplicabilitate de pe o zi pe alta. Dacă se va ajunge la o astfel de decizie şi, din ce am înţeles de la unii reprezentaţi ai autorităţilor locale, dânşii vor susţine (majorarea taxelor n.red.) în interesul localităţilor pe care le conduc, în interesul municipiilor”.

„Sigur vom discuta în acest an, reluăm discuţia pentru 2023, pentru politicile publice pe care vor să le implementeze şi colegii din coaliţie”, a mai spus ministrul Mediului.

Publicitate
banner we radio