Ştiri

Ministrul Educației vrea ca elevii să stea mai mult la şcoală

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, consideră că elevii ar trebui să stea mai mult la şcoală, unde să primească şi o masă caldă, şi să nu aibă teme excesive, astfel încât, atunci când ajung acasă, ei să poată avea şi alte activităţi în afara celor şcolare.

\”Eu aş vrea ca elevii să stea mai mult la şcoală, pentru că toată experienţa internaţională e legată de un copil care stă la şcoală destul de mult. Şcoala după şcoală este importantă. Există şi o masă caldă în cele mai multe ţări dezvoltate şi România nu are de ce să nu se considere o ţară dezvoltată. Atunci când ajung acasă, după ce stau mai mult, să nu aibă teme excesive şi să se ocupe de alte lucruri care să-i facă întregi ca oameni\”, a declarat ministrul Curaj.

Publicitate

Întrebat dacă acest proiect este posibil în România, ministrul a afirmat că \”este realist şi posibil în foarte multe zone\”. El a arătat că în zonele rurale şcolile sunt închise începând cu ora 13,00.

\”De ce să nu ţinem mai mult copiii acolo, de ce să nu lucrăm cu ei şi să nu folosim infrastructura educaţională acolo?\”, a spus Adrian Curaj. În ceea ce priveşte masa caldă, demnitarul a apreciat că acest proiect se poate pune cel mai bine în practică în mediul rural, unde există produse alimentare naturale. Dincolo de asta, a explicat Curaj, un astfel de plan poate avea impact asupra mediului economic local.

\”S-ar putea ca iniţiativa privată să aducă acea masă caldă la un cost rezonabil, folosind ingredientele locale la o calitate pe care nici nu ne-am aştepta s-o avem acum\”, a adăugat ministrul. El şi-a exprimat speranţa ca în toamnă să existe deja un proiect-pilot în acest caz.

Publicitate
Publicitate
banner we radio