Ştiri

Ministrul Educaţiei lansează o nouă ipoteză: „Cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut într-o conferință desfășurată la Ploiești, că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie „doar cu cadrele didactice vaccinate”. El a spus că această opțiune ridică probleme, „dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”.

El a spus că aceasta este doar o „ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele”, dar că presiunea e mare și „justificată”.

Publicitate

Sorin Cîmpeanu, la conferința de la Ploiești, pe tema vaccinării profesorilor și a testelor Covid-19 în școli:

  • „Vă împărtășesc o experiență din ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul. E o presiune din ce în ce mai mare – vă anunț! – din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Deci sunt din ce în ce mai mulți acei părinți. Sigur, există probleme, de confidențialitate a actului medical, foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție. Dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”

Ministrul a mai spus, în cadrul aceluiași eveniment:

  • „Vaccinarea este voluntară, însă niște consecințe, niște diferențe s-ar putea să existe pentru că e vorba de drepturile noastre versus drepturile altora, drepturile elevilor, dreptul la sănătate, e mai complicată discuția. Aș vrea să vă spun însă că atunci când am insistat mult pe centre de vaccinare dedicate personalului din învățământ, personal am avut o îngrijorare că odată ce am insistat pentru asta, ce ne facem dacă dăm dovadă în sistemul de educație de lipsă de responsabilitate și din 60.000 de persoane care au spus că doresc să se vaccineze, o să se prezinte doar 35.000. Nu numai că această teamă a fost risipită, dar la finalul acestei etape aveam în centrele de vaccinare pentru profesori 64.000 care s-au prezentat”.
Publicitate
Publicitate
banner we radio