Ştiri locale

Ministerul Mediului a aprobat intervenția în cazul a șase urși din zona Tuşnad Băi

Ministerul Mediului a ajuns la concluzia că prioritară este viaţa omului, motiv pentru care a aprobat intervenția în cazul a șase urși din zona Tuşnad Băi.

„Din cele 12 solicitări înaintate de primăria și asociația de vânători din Băile Tușnad, în cursul zilei de miercuri Ministerul Mediului a aprobat șase autorizații de intervenție, alte șase fiind în curs de verificare. Mulțumiri ministerului, ministrului Grațiela Gavrilescu pentru că a dus la bun sfârșit promisiunea pe care a transmis-o prin intermediul comisarului general Szép Róbert. Mulțumiri pentru intervenția operativă!”, a relatat pe pagina sa de socializare Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 6 august s-a dovedit a avea rezultate, mai multe teme fiind abordate și dezbătute în cadrul acesteia. Problema urșilor de la Băile Tușnad a devenit și mai arzătoare datorită faptului că în această vară în stațiunea balneară au fost atacate deja patru persoane.

Pe pagina de socializare, consilierul județean Kolozsvári Tibor i-a mulțumit comisarului general al Gărzii Naționale de Mediu, Szép Róbert, pentru sprijinul acordat în vederea întocmirii documentației de intervenție în cazul a 12 urși.

În urmă cu câteva zile, un urs a pătruns în Centrul de protecție a copilului Sfântul Ladislau de la Băile Tușnad, centru pe care îl coordonează consilierul județean și care adăpostește 50 de copii.

De asemenea, duminica trecută, doi tineri au fost muşcaţi de o ursoaică în centrul staţiunii, fiind cele mai grave răni suferite de oameni în atacurile urşilor în ultima perioadă.