Ştiri

Ministerul Educaţiei vrea să știe câți angajați din învățământ vor să se vaccineze

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că a cerut, prin inspectoratele școlare și universități, o situație a personalului didactic, auxiliar și nedidactic dispus să se vaccineze, precum și o raportare privind elevii care au dificultăți în procesul de învățământ online.

„Am cerut, prin inspectoratele școlare și universități, o situație a personalului didactic, didactic-auxiliar și nedidactic care are disponibilitate de vaccinare. O raportare numerică”, a declarat Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Publicitate

Informațiile ar urma să fie trimise până pe 15 ianuarie.

Ministrul Educației a spus, din nou, că dorește redeschiderea „cât mai grabnică” a școlilor, iar decizia va fi luată în funcție de evoluția epidemiologică și după ce vor apărea primele rezultate privind rata de infectare după vacanța de iarnă și sărbători.

„Cu speranța că nu vom avea creșteri semnificatve ale acestei rate de infectare, vom analiza toate aceste elemente împreună cu Ministerul Sănătății, cu Comitetul Național pentru Situații de urgență și cu coordonatorul campaniei de vaccinare (…) Vom avea și o raportare pe care am cerut-o, cu data de 11 ianuarie, cu privire la elevii aflați în dificultate cu privire la derularea procesului de învățământ online”, a mai spus ministrul Cîmpeanu.

Ministrul a spus că decizia privind redeschiderea școlilor va fi luată „prioritizând starea de sănătate a elevilor, studenților și profesorilor”.

Foto: Kocsis B. János / Consiliul Judeţean Covasna

Publicitate
banner we radio