Ştiri locale

Miniburse de muncă în trei localităţi din judeţ – peste 80 de locuri disponibile

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna organizează, vineri, trei miniburse pentru recrutarea de angajaţi în localităţile Araci, Hăghig şi Belin.

Conducerea AJOFM Covasna a precizat că la aceste burse şi-au anunţat participarea opt agenţi economici, care oferă în total 81 de locuri de muncă pentru persoane necalificate, în domeniile comerţ, producţie, agricultură, servicii, industrie alimentară şi confecţii.

Bursele vor avea loc de la ora 9,30 la Araci, de la ora 11,30 la Hăghig şi de la ora 13 la Belin, localităţi în care trăieşte un număr mare de persoane de etnie romă, majoritatea fără locuri de muncă, fără studii şi fără calificare profesională.

Directorul executiv al AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că pe piaţă există o penurie de forţă de muncă calificată, angajaţii serioşi, dornici de muncă şi bine pregătiţi din punct de vedere profesional fiind din ce în ce mai greu de găsit.

Ultima bursă a locurilor de muncă a fost organizată în luna octombrie, la Sfântu Gheorghe, la aceasta participând 31 de agenţi economici, care au oferit 349 de locuri de muncă în diverse domenii de activitate, precum şi 316 persoane aflate în căutarea unei slujbe, dintre care 32 au fost selectate în vederea angajării.

O parte dintre angajatori s-au arătat dezamăgiţi de faptul că unii participanţi nu au fost cu adevărat interesaţi să-şi găsească un loc de muncă, ci doar să bifeze prezenţa la acţiune, iar alţii au avut pretenţii la salarii mai mari, în condiţiile în care nu sunt destul de bine pregătiţi din punct de vedere profesional.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio