Ştiri locale

Mii de ouă cu salmonella au fost comercializate în magazinele din Covasna!

UPDATE! Alerta cu ouă infectate cu Salmonella nu s-a confirmat! Detalii AICI

_________________________________

Aproape jumătate din cantitatea de ouă infectate cu salmonella care au intrat pe piaţa covăsneană au fost comercializate înainte de apariţia alertei şi retragerea lor de la vânzare, dar până acum nu s-au semnalat cazuri de toxinfecţii în urma consumării acestora, potrivit autorităţilor.

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor, a declarat luni că alerta a fost primită duminică prin Sistemul Rapid de Alertă Naţională, iar în mai puţin de două ore de la apel inspectorii instituţiei au retras de la comercializare peste 10.000 de ouă aduse din Polonia.

Potrivit acestuia, până la primirea alertei şi intervenţia organelor sanitar-veterinare s-a vândut aproape jumătate din cantitatea de ouă infectate cu salmonella.

El a recomandat cetăţenilor să nu intre în panică şi să consume doar ouă preparate termic, fierte sau prăjite, pentru a preveni riscul intoxicaţiilor.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat că în momentul de faţă este internată o singură persoană infestată cu salmonella, dar, în opinia sa, cazurile nu au legătură între ele.

„În fiecare an apar câteva cazuri sporadice. (…) În momentul de faţă avem un singur caz internat, un pacient care a venit la spital în urmă cu două săptămâni, eu nu cred că au legătură una cu alta”, a spus Andras Nagy Robert.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio