Ştiri

Migranţi sirieni, prinşi în timp ce încercau să intre pe jos în România

Poliţiştii de frontieră Deta, judeţul Timiş, alături de poliţişti şi jandarmi au prins, duminică dimineaţa,17 sirieni care încercau să treacă graniţa, ilegal, pe jos, potrivit unui comunicat.

\”Cei în cauză, 6 bărbaţi, două femei şi 9 copii, au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări. În urma primelor verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, au vârste cuprinse între 2 şi 50 de ani şi nu aveau documente asupra lor, în momentul reţinerii. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei şi s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp\”, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii sirieni urmând să fie preluaţi de o echipă operativă din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au mai depistat, sâmbătă, la aproximativ 10 metri de frontiera cu Serbia, un cetăţean turc şi un cetăţean sârb, în vârstă de 18, respectiv 51 de ani. Cetăţeanul turc a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu deţinea viză valabilă pentru a intra în Romania, respectiv pentru a călători în spaţiul Schengen, iar cetăţeanul sârb era călăuza acestuia.

În cauză, faţă de cetăţeanul turc s-a luat măsura cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar faţă de cetăţeanul sârb, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

 

Publicitate
banner we radio