Ştiri locale

Miercuri continuă exerciţiile de verificare a sirenelor de alarmare publică

În ziua de miercuri, 4 octombrie 2017, în intervalul orar 10:00-11:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna va continua organizarea și desfășurarea antrenamentelor / exercițiilor lunare pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică, în scopul centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Scenariile antrenamentelor / exercițiilor vor evidenția tipurile de risc generatoare de situații de urgență / protecție civilă care impun alarmarea populației.

Publicitate

Astfel, covăsnenii vor auzi diverse semnale acustice de alarmare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație, care vor fi particularizate cu sintagma ”Exercițiu”.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în cadrul Comitetului județan pentru Situații de Urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi, să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență și să cunoască regulile de comportare în situații de urgență în funcție de risc specifice zonei în care locuiesc.

Publicitate
Publicitate
banner we radio