Ştiri locale

„Miercurea Sirenelor” – exerciţiu de alarmare a populaţiei

Un nou exercițiu de alarmare a populației – „Miercurea Sirenelor” – va fi organizat miercuri, în data de 1 noiembrie 2017, în intervalul orar 10:00-11:00, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna, având ca scop verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică, în scopul centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale și a populației.

Astfel, covăsnenii vor auzi diverse semnale acustice de alarmare. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație, care vor fi particularizate cu sintagma „Exercițiu”.

Publicitate

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în cadrul Comitetului județan pentru Situații de Urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții sunt necesare și benefice.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi, să informeze membrii familiei asupra acestui exercițiu și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Covasna. Astfel de exerciții se desfășoară începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Sublocotenent Tolvaj Marius

Publicitate
Publicitate
banner we radio