Ştiri

Microsoft renunţă la Windows Vista! Ce trebuie să facă utilizatorii în mai puţin de o lună

Microsoft a anunţat că va opri suportul unei alte versiuni de Windows, urmând să se concentreze exclusiv pe Windows 10 pentru care urmează un update major.

Versiunea la care Microsoft va renunţa este Windows Vista, sistem de operare ce a fost lansat în ianuarie 2007. Suportul pentru această versiune este la final, Microsoft confirmând că va fi oprit complet pe 11 aprilie.

Publicitate

Astfel, după această dată, computerele ce au în continuare Windows Vista nu vor mai primi update-uri şi nici patch-uri de securitate. Platforma va pierde şi accesul la update-urile aplicaţiei de antivirus, Security Essentials, ceea ce înseamnă că ar putea deveni ţinta hackerilor.

Utilizatorii care folosesc Windows Vista sunt încurajaţi să facă update la o versiune de Windows ce are în continuare suport din partea Microsoft sau vor rămâne neprotejaţi în faţa oricărui atac cibernetic. Conform Netmarketshare, 0,78% dintre device-uri folosesc Windows Vista. Deşi pare un procent mic, sunt totuşi câteva milioane de device-uri în realitate.

Publicitate
banner we radio