Ştiri

METEO: Vreme rea de Paşte, cu ploi şi temperaturi scăzute

Vremea de Paşte va fi, se pare, la fel ca cea de Florii, adică schimbătoare, cu ploi şi temperaturi mai scăzute. Directoarea executivă a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că, din datele meteo confirmate până acum, sărbătorile pascale vor fi marcate de o vreme mai răcoroasă, cu ploi în averse în majoritatea regiunilor ţării. ANM a actualizat luni prognoza pe două săptămâni.

Prognoza meteo de Paşte

Publicitate

„Din datele preliminare disponibile la acest moment, va fi o vreme capricioasă, aşa cum este în mod obişnuit în această perioadă din an. Pentru partea de vest, centru şi nord a ţării va fi o instabilitate mai accentuată a vremii, cu precipitaţii ce pot cădea sub formă de averse. Iar din punct de vedere al regimului termic, ne apropiem de temperaturile specifice datei din calendar, adică cel mult 12 grade până la cel mult 22 de grade, poate izolat în sudul şi estul ţării 25 de grade Celsius”, a precizat Elena Mateescu.

Se pare că, într-adevăr, în noaptea de Înviere este bine să avem la noi şi o haină mai groasă, depinde de zona în care ne aflăm, cel puţin pentru zona depresionară şi nordul Moldovei, cunoscute ca zonele cele mai reci în această perioadă a anului, şi nu în ultimul rând, poate chiar şi o umbrelă, astfel încât să putem fi pregătiţi de acele perioade în care putem să avem şi precipitaţii.

Prognoza pentru Transilvania în perioada 25 aprilie – 8 mai

După două zile reci pentru această perioadă, 25-26 aprilie, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 grade, urmează a se înregistra valori termice normale, astfel încât media maximelor va creşte semnificativ, iar între 27 aprilie şi 8 mai, se va situa în intervalul 16…19 grade. Tendinţa regimului termic mediu nocturn este tot de creştere, de la medii în jurul a 0 grade în primele trei nopţi, când se va semnala brumă, la minime ce se vor încadra până pe 8 mai, în medie, între 3 şi 7 grade. Pe parcursul întregului interval de două săptămâni, pe spaţii restrânse sunt posibile ploi slabe, trecătoare. Excepţie vor face zilele de 25 şi 29 aprilie, precum şi intervalul 1-3 mai, când va ploua pe arii extinse şi izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Publicitate
Publicitate
banner we radio