Ştiri

Mesajul de Paşte al Papei Francisc: „Să nu ne lăsăm doborâţi de frică şi pesimism”

Papa Francisc a lansat un mesaj de speranţă la slujba de Paşte de sâmbătă seara, la finalul unei săptămâni triste pentru omenire, spunând că întunericul şi frica nu trebuie să învingă şi să doboare lumea în pesimism, transmite AP.

Suveranul Pontif a spus că speranţa pe care o aduce Paştele trebuie să fie o lecţie pentru toţi credincioşii creştini.

Publicitate

\”Vedem şi vom continua să vedem probleme. Vor fi întotdeauna acolo. Să nu lăsăm întunericul şi frica să ne abată şi să pună stăpânire pe inimile noatre\”, le-a transmis Papa Francisc credincioşilor adunaţi în basilica Sfântul Petru.

\”Azi este sărăbătoarea speranţie noastre,\” a spus el. Mesajul care ne reaminteşte de Învierea lui Isus \”trezeşte şi reaprinde speranţa în inimile copleşite de tristeţe\”. Mesajul de speranţă,lansat de Sfîntul Părinte vine după ce, în toate cuvântările sale din ultimele zile, a condamnat vehement violenţele de la Bruxelles şi pe islamiştii radicali.

La ceremonia de la Vatican de sâmbătă seară au fost botezaţi 12 adulţi din China, Coreea de Sus şi alte ţări de pe întregul glob.

Duminică, Suvernaul Pontif va celebra Slujba de Paşte şi va lansa tradiţională binecuvântare \”Urbi et Orbi\”, adresată întregii lumi. Aproximativ 2 miliarde de creştini din întreaga lume, catolci şi protestanţi, serbează în aceste zile Paştele.

Publicitate
Publicitate
banner we radio