Sport

Mergea și Tecău, argint la Rio. Prima medalie olimpică pentru tenisul românesc

Florin Mergea şi Horia Tecău rescriu istoria tenisului românesc. Sunt primii români medaliaţi olimpici, însă trebuie să se mulţumească cu argintul pe care și l-au asigurat după victoria din semifinala contra americanilor Jack Sock şi Steve Johnson, cu 6-3, 7-5. Duelul din finală cu perechea Nadal/Lopez a fost un spectacol tensionat, dar frumos, extrem de echilibrat, care însă le-a adus medalia de aur spaniolilor.

A fost o partidă extraordinară, care a durat două ore și jumătate. Florin Mergea și Horia Tecău au adus României prima medalie de argint, la tenis, din istoria Jocurilor Olimpice. Cei doi au avut o misiune complicată în lupta pentru aur, cu spaniolii Rafael Nadal și Marc Lopez.

Publicitate

Românii și-au cedat de două ori serviciul în primul set, adjudecat în cele din urmă de adversari cu 6 la 2. Situația s-a schimbat în actul secund, deși ibericii au fost ca un zid pe fundul terenului. Mergea și Tecău s-au impus cu 6 la 3 și au trimis meciul în decisiv.

După mai multe gameuri foarte echilibrate, tricolorii au făcut break la 3 la 3. Nu au putut, însă, să profite, iar Nadal și Lopez au întors soarta finalei. Spaniolii au fructificat a treia minge de victorie, după o greșeală a lui Mergea și au închis meciul cu 6 la 4.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio