Ştiri locale

Membrii Sanitas Covasna vor picheta sediul Prefecturii, protestând împotriva îngheţării salariilor

Sindicatul Sanitas Covasna va picheta marţi sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a îngheţa salariile.

Potrivit liderului Sanitas Covasna, la acţiunea de pichetare, care va avea loc începând cu ora 12, vor participa între 70 şi 90 de membri de sindicat, angajaţi în sectorul de sănătate publică şi de asistenţă socială.

Publicitate

„Suntem nemulţumiţi total de faptul că Guvernul României începând cu 1 ianuarie 2021 a decis să nu respecte legea, îngheţând salariile unor categorii importante din cele două sectoare de activitate, prin această decizie jignind  personalul şi efortul pe care fiecare din aceştia îl depun zi de zi la locul de muncă de mai bine de 11 luni. (…) Această stare de nemulţumire în rândul tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială este una reală şi rezultată din neaplicarea la termen a unor acte normative care prevăd acordarea de creşteri salariale unor categorii cu venituri mici, respectiv infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, TESA, etc. sau acordarea stimulentului de risc stabilit clar încă din vara anului 2020 pentru cei din asistenţă socială, unităţi medico-sociale sau unităţi private de îngrijiri la domiciliu. (…) Această acţiune este doar una din cele stabilite de noi la nivel naţională prin  care încercăm să  sensibilizăm Guvernul României  să revină asupra deciziei luate, să corecteze aceste inechităţi şi să asigure un climat de normalitate în cele două sectoare de activitate greu încercare în ultimele 11 luni de la debutul pandemiei”, a declarat preşedintele Sanitas Covasna.

Acesta a mai menţionat că principalele revendicări sunt aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporurilor de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată, acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială, unităţi medico-sociale şi asociaţii sau fundaţii care acordă îngrijiri pacienţilor suspecţi COVID-19.

(Agerpres)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio