Ştiri locale

Medicii covăsneni învață cum să comunice cu pacienții

Medicii din județul Covasna sunt invitați să se înscrie la un curs de comunicare, marketing și management medical, în cadrul căruia își vor îmbunătăți tehnicile de comunicare, și vor învăța, printre altele, cum să comunice un diagnostic, dar și cum să le dea vești proaste pacienților sau aparținătorilor.

Cursul, organizat de Asociația Medicilor de Familie din județul Covasna, este gratuit, va dura 9 ore și va fi susținut de Mihaela Gabor Nadin, trainer acreditat și lector UNICEF România.

Publicitate

„Dorim să organizam în două etape un curs de comunicare pentru medici. Ne-am gândit să fie pe două zile, și anume: vineri, 8 aprilie, 3 ore (14:00-17:00), sâmbătă, 9 aprilie, 6 ore (9:00-15:00) sau vineri, 6 mai, orele 14:00-17:00 și sâmbătă, 7 mai, de la 09:00 la 15:00. Pentru buna desfășurare a cursului e bine să fim 20-25 de participanți. Invitația se adresează și medicilor de altă specialitate și rezidenților. Locația o vom comunica în timp util”, a transmis președinta Asociației Medicilor de Familie, dr. Lucia Sereș.

Cursul va fi interactiv și se va ține sub forma unor prezentări Power-point și Word, fiind împărțit în 3 module, respectiv „Comunicarea și rolul ei în practica medicală”, „Etica comunicării veștilor proaste – Rolul și impactul emoțiilor în comunicare” și „Marketing și Management Medical”.

Cursanții vor învăța, printre altele, de ce este greu să comunice o veste proastă, vor afla regulile în comunicarea veștilor rele și rolul și impactul emoțiilor în comunicare.

Participanții se pot înscrie prin WhatsApp sau SMS la numărul de telefon 0745 066 901.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio