Ştiri locale

Maximilian, Andreea Bănică și Alexandra Stan la Zilele orașului Covasna pe 1-3 septembrie

Maximilian, Andreea Bănică și Alexandra Stan se numără printre artiștii care vor urca pe scenă la cea de a 23-a ediţie a Zilelor oraşului Covasna, eveniment programat să aibă loc în weekendul 1-3  septembrie.

Programul cuprinde, printre altele, concerte, competiții sportive, un concurs de accelerare auto, dansuri populare, dansuri moderne, concerte de fanfară, dar și un târg al produselor tradiționale și locale, un parc de sculpturi vii, expoziții de artă plastică, activități pentru copii, o zonă pentru tineret, denumită „Kult-Űr”, tradiționalul Festival al preparatelor la ceaun, un concurs de pescuit și focuri de artificii.

Primarul staţiunii Covasna, Gyerő József, a declarat că programul a fost gândit astfel încât, în fiecare dintre cele trei zile de sărbătoare, pe scenă să urce solişti şi trupe de renume, dar și artiști locali, pentru a satisface toate gusturile muzicale.

„Încercăm să satisfacem toate gusturile muzicale și să promovăm atât artiștii locali, cât și să asigurăm prezența unor nume mai mari pe scenă, atât pe parte de interpreți maghiari, cât și  români (…) Vor mai fi și formații locale, grupuri de dans popular, exact ca în anii precedenți. Duminică va fi un concurs de accelerare auto, în colaborare cu cei de la Auto Crono – a fost o tradiție la noi cu concursul ăsta, dar anul trecut, pe fondul unor evenimente nefericite din alte locuri, s-a renunțat. Vom avea evenimente sportive, competiții, în paralel cu cele care se desfășoară pe scena mare. Sâmbătă avem concurs de gătit, vom avea și celebrarea cuplurilor de aur, vor fi invitați din orașele înfrățite orașului Covasna, deci delegații oficiale, dar și programe pentru copii, ateliere și meșteșugari populari (…) Anul acesta vom avea un spațiu alternativ, Kult-Űr, o scenă a tinerilor din Covasna unde vor fi DJ, muzică electronică. Anul trecut, din păcate, nu am avut și a fost solicitarea tinerilor, să aibă o scenă doar a lor. Va fi, probabil, amplasată pe terenul aflat în proprietatea Parohiei Reformate, vizavi de sediul Poliției”, ne-a spus primarul Gyerő József.

Printre trupele și soliștii care vor mai urca pe scenă în cele 3 zile de sărbătoare se numără trupa pop maghiară Dolly Roll, formația maghiară Hooligans, formațiile Background din Covasna și ZanZa din Sfântu Gheorghe, Kaly și Kaly Roland.

În acest an, autoritățile locale au alocat un buget de aproape 300.000 de lei pentru organizarea evenimentului.

„Contăm și pe încasările pe care le avem din sponsorizări, și le mulțumesc antreprenorilor din oraș, și nu numai, tuturor celor care ne-au fost mereu alături. Sperăm că și anul acesta ne vor susține din punct de vedere financiar pentru aceste activități, fiindcă nu putem să alocăm mai mult din bugetul local. Pe de altă parte, contăm și pe încasările pe care le vom avea din închirierea spațiilor publice către vânzătorii ambulanți”, a mai spus primarul.

La ediția de anul trecut, organizată după o pauză de doi ani din cauza pandemiei, printre artiștii care au urcat pe scena Zilelor Covasnei s-au numărat Mandinga, Randi, Connect-R, Káer ft. Kapriccio, trupa É.D.Á.SZ. și AC/DC Tribute Band din orașul înfrățit Pápa-Ungaria.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio