Sport, Ştiri locale

Măsuri de siguranţă la meciul Sepsi OSK – Rapid de la Sfântu Gheorghe

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna asigură măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării partidei de fotbal din cadrul Superligii, etapa a VII-a, dintre echipele Sepsi OKS Sfântu Gheorghe – Rapid București, care are loc sâmbătă, 27 august, începând cu ora 21:45, pe stadionul Sepsi Arena din municipiul Sfântu Gheorghe.

Jandarmii, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne vor acționa pentru prevenirea oricăror acte de natură să tulbure ordinea și siguranța publică atât înaintea începerii meciului cât și pe timpul desfășurării acestei partidei, aflându-se în imediata apropiere a stadionului.

Publicitate

Având în vedere faptul că meciul va începe la ora 21:45, accesul spectatorilor în incinta arenei se va face începând cu ora 20:30, pe baza biletelor puse la dispoziție de organizator.

Jandarmii ne reamintesc câteva dintre obligațiile care le revin spectatorilor în conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare:

* Suporterii sunt obligați să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine;

* Suporterilor le este interzis să introducă  în arena sportivă băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori care pot pune în pericol securitatea participanților  în arena sportivă;

* Spectatorilor le este interzis să introducă în arena sportivă inscripții, embleme, pancarte, afișe sau alte suporturi ce conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen sau care incită la xenofobie, la ură națională, rasială, la discriminări de orice fel și la violență;

* Suporterilor le este interzis să escaladeze gardurile care delimitează spațiul de joc sau gardurilor interioare de separare a sectoarelor;

* Suporterilor le este interzis să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și amenințări cu acte de violență.

De asemenea, jandarmii recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, delimitându-se de orice formă de violență verbală sau fizică.

Totodată, încălcarea dispozițiilor legale pot atrage după caz, răspunderea civilă, contravențională sau penală și interzicerea accesului la competiții sportive conform legii.

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Burebista” Brașov recomandă suporterilor celor două echipe, să manifeste înțelegere față de măsurile luate de către organizatori și forțele de ordine, iar în cazul în care sunt martorii unor evenimente de natură să tulbure ordinea publică să solicite sprijinul jandarmilor fie în mod direct, fie prin apelarea numărului unic de urgentă 112.

Publicitate
Publicitate
banner we radio