Ştiri locale

Măști și dezinfectanți în valoare de 300.000 de lei pentru școlile din județul Covasna

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna va achiziționa măști și dezinfectanți în valoare de 300.000 de lei pentru unitățile de învățământ din județ.

Finanțarea este oferită în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) pentru creșterea capacității de gestionare a pandemiei, prin limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 în școli.

Publicitate

„Avem în desfășurare încă o achiziție la nivelul Inspectoratului, (…) suntem la faza de evaluare a ofertelor pentru măști și dezinfectanți, în valoare de 300.000 de lei. Acest program se va finaliza în această săptămână, iar măștile achiziționate și dezinfectanții vor ajunge în școli, deci noi nu păstrăm absolut nimic, suntem doar cei care să derulăm această activitate de achiziție”, a explicat inspectorul școlar general Kiss Imre.

Pe lângă materialele de protecție, în cadrul programului lansat de Ministerul Fondurilor Europene școlile care nu sunt racordate la rețeaua de apă și canalizare pot achiziționa și containere mobile care să asigure condițiile igienico-sanitare.

Activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal au fost suspendate începând cu data de 9 noiembrie, prin ordin de ministru, pentru o perioadă de 30 de zile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio