Ştiri locale

Maşini de epocă, la „Retroparada toamnei” de la Sfântu Gheorghe

Mai multe maşini de epocă vor putea fi admirate, la sfârşitul acestei săptămâni, în centrul mun. Sfântu Gheorghe, unde va avea loc „Retroparada toamnei”, organizată de Retromobil Club România.

Thomas Perpits, unul dintre organizatori, a declarat, marţi, că la evenimentul de sâmbătă sunt aşteptaţi aproximativ 30 de participanţi, din mai multe judeţe, care deţin maşini vechi de peste 30 de ani, iar programul cuprinde o expoziţie şi o paradă a automobilelor.

„La Sfântu Gheorghe, Retroparada toamnei se află la a doua ediţie, prima a avut loc anul trecut. Scopul acestei manifestări este să reunească pasionaţii de automobile clasice şi de epocă. (…) Se anunţă participanţi din judeţele Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov, iar dacă va fi vreme frumoasă, vor putea fi aproximativ 25-30 de participanţi. (…) Vor putea fi văzute maşini începând de la clasicele româneşti, cum ar fi Dacia 1300, dar şi Skoda, Trabant, Alfa Romeo, maşini americane, inclusiv maşini sport englezeşti sau Mercedes, steaua maşinilor, să zic aşa, toate fiind mai vechi de 30 de ani. (…) Trebuie precizat că maşina de epocă este maşina care are 30 de ani împliniţi, deci maşina mai veche de 1986”, a spus Thomas Perpits.

Potrivit acestuia, la eveniment pot participa şi maşini care nu sunt atestate şi care pot fi atestate în perioada următoare.

„Poate că sunt oameni care ţin astfel de maşini în garaj şi tocmai de aceea ne-am propus să popularizăm şi să mediatizăm acest hobby”, a adăugat organizatorul.

Posesorii de vehicule istorice care doresc să ia parte la „Retroparada toamnei” se pot înscrie pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

(Agerpres)

\"14731149_1273588419359209_1695688582309389905_n\"

Publicitate
banner we radio