Sport

2.500 de sportivi aleargă duminică la Brașov la „cel mai panoramic maraton de șosea din România”

În acest weekend, din Piaţa Sfatului din Braşov se va da startul unuia dintre cele mai spectaculoase maratoane din Europa, eveniment la care vor alerga aproximativ 2.500 de sportivi de toate vârstele din ţară şi din străinătate.

Ediția a III-a a Maratonului Internațional Brașov își deschide porțile sâmbătă, 20 mai, în Piața Sfatului. Aici vor avea loc sesiunea de predare a kiturilor, sport expo și cursele copiilor. Duminică, 21 mai, sărbătoarea sportivă atinge cotele cele mai înalte: începând cu ora 8.00 se va da startul la toate cele 5 probe ale concursului: maraton, semimaraton, team run, 10.7km şi 5.7km.

Publicitate

Evenimentul sportiv, omologat de cel mai important for internaţional din domeniu – AIMS, va alinia la start peste 100 de alergători străini veniţi din 21 ţări, printre care: SUA, Canada, Italia, Germania, Spania, Regatul Unit, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru, Olanda, Turcia, Franţa, Polonia, Irlanda, Rusia, Chile, Republica Moldova. Acest lucru punctează nu numai anvergura internaţională a competiţiei, dar mai ales interesul crescut pentru turismul sportiv în România.

Traseul cursei a fost gândit astfel încât să treacă pe lângă cele mai importante obiective turistice ale municipiului Braşov şi ale împrejurimilor: Piaţa Sfatului, Biserica Neagră, Strada Sforii, Livada Poştei, Turnul Alb, Turnul Negru şi, cireașa de pe tort – ajunge până în Poiana Brașov, de unde și statutul de cel mai panoramic maraton de șosea din România.

„Am reuşit să aducem acest oraş frumos acolo unde îi este locul – pe harta mondială a maratoanelor, ceea ce înseamnă că l-am transformat, indirect, într-un punct de atracţie turistică pentru toţi iubitorii de sport din lume. Peisajul superb din Braşov şi din împrejurimi nu are cum să nu-ţi transmită o stare de bine şi poftă de alergare. Sperăm să vedem cât mai mulți susținători pe marginea traseului și cât mai multă înțelegere pentru blocarea traficului auto pe perioada desfășurării evenimentului”, declară Bogdan Antohe, Race Manager.

Premii de peste 10.000 de euro

Organizatorii și partenerii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de peste 10.000 Euro. La toate cursele, primii clasaţi – atât la masculin şi feminin, cât şi în funcţie de categoriile de vârste – vor primi premii în bani, cupe, diplome, produse şi servicii sportive. În acelaşi timp, niciun participant nu va pleca cu mână goală – efortul tuturor va fi răsplătit cu o medalie deosebită.

Alergare pentru o cauză nobilă

Toţi alergătorii de la Maratonul Internațional Brașov vor ajuta copiii și adulții diagnosticați cu boli incurabile aflați în grija Fundației HOSPICE Casa Speranței. 15% din taxa de participare la probele competitive, precum și 100% din taxa de înscriere de la cursa populară vor fi donați cauzei umanitare, prin intermediul Fundației Telekom Romania.

Publicitate
banner we radio