Ştiri locale

Maraton de vaccinare anti-COVID-19 la Întorsura Fest, unde va cânta şi formaţia Phoenix

Un maraton de vaccinare anti-COVID-19 va fi organizat la sfârşitul acestei săptămâni în oraşul Întorsura Buzăului, în cadrul festivalului de muzică pop-rock Întorsura Fest.

Formaţia Phoenix se numără printre invitaţii speciali ai festivalului, care se va desfăşura în zilele de 26 şi 27 iunie în campingul din localitate.

Publicitate

Pe lângă concerte, în programul festivalului mai sunt cuprinse diverse activităţi recreative şi sportive, ateliere pentru copii, o paradă moto şi foc de tabără.

Publicul va avea acces gratuit la evenimente, însă la acestea vor putea participa doar persoanele vaccinate anti-COVID-19, care prezintă un test negativ sau dovada trecerii prin boală, nu mai veche de 90 de zile, au precizat organizatorii pe pagina de Facebook a festivalului.

Vezi AICI VIDEO cu primarul din Întorsura Buzăului prezentând de la faţa locului toate detaliile despre festival.

Potrivit acestora, pe durata festivalului va fi organizat un maraton de vaccinare anti-COVID-19, în cadrul căruia vor fi administrate seruri Pfizer şi Johnson&Johnson.

Acesta este cel de-al treilea maraton de vaccinare împotriva noului coronavirus organizat în judeţul Covasna, după cele desfăşurate în lunile mai şi iunie la Sfântu Gheorghe, unde s-au vaccinat în total 433 de persoane.

De la începutul pandemiei, în judeţul Covasna s-au înregistrat 8.556 cazuri de COVID-19, iar în centrele de vaccinare din judeţ s-au administrat până joi 70.070 de doze, dintre care 30.920 sunt de rapel.

De asemenea, în cabinetele medicilor de familie s-au administrat 2.593 de vaccinuri care nu necesită rapel, a precizat Prefectura Covasna.

La ora actuală, incidenţa cazurilor de COVID-19 în judeţ este de 0,09/1.000 de locuitori, înregistrându-se 20 de cazuri active.

Conducerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP) a declarat recent că mai multe centre de vaccinare anti-COVID îşi vor restrânge activitatea pe fondul scăderii numărului de cazuri de COVID-19, precum şi a interesului populaţiei pentru vaccinare.

Potrivit directorului DSP, Agoston Laszlo, este vorba despre centrele de vaccinare din localităţile Baraolt, Târgu Secuiesc, Covasna şi Brădet – Întorsura Buzăului, care vor lucra cu program redus, de şase ore pe zi în loc de 12.

Agoston Laszlo a mai menţionat că măsura nu va afecta persoanele care doresc să se vaccineze.

„Toate centrele de vaccinare din judeţ rămân deschise, deci nu se va închide niciunul, dar, cu excepţia celor din municipiul Sfântu Gheorghe, vor funcţiona câte 6 ore pe zi în loc de 12. (…) Probabil chiar din această săptămână vor funcţiona cu program restrâns, după ce vom opera actualizarea programului în sistemul naţional de programare a vaccinărilor”, a declarat Agoston Laszlo.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio