Ştiri locale

Manual de educare pentru bicicliști lansat la Sfântu Gheorghe

 

Un manual de educaţie rutieră pentru biciclişti a fost editat de asociaţia Turul Madar din Sfântu Gheorghe, care patronează şi o şcoală pentru ciclişti începători.

Preşedintele asociaţiei, Furus Levente, a precizat, luni, că manualul are rolul de a promova circulaţia corectă pe drumurile publice, este lesne de înţeles şi de utilizat şi reprezintă, în acelaşi timp, şi o lectură plăcută.

Publicitate

“Materialul este structurat în opt capitole, prin care doreşte să asigure un caracter informativ, oferă informaţii utile atât pentru bicicliştii începători, cât şi pentru cei experimentaţi. Explicaţiile sunt însoţite şi de imagini şi schiţe color”, a explicat Furus Levente.

Primul capitol conţine argumentele pro şi contra practicării ciclismului, precum şi câteva sfaturi pentru alegerea bicicletei perfecte.

“În capitolul doi apar cele mai importante prevederi legale referitoare la practicarea ciclismului, precum şi regulile de circulaţie, care sunt obligatorii pentru toţi bicicliştii participanţi la trafic. Capitolul trei conţine sfaturi utile pentru ca toţi bicicliştii să ajungă la destinaţie în siguranţă, cu respectarea regulilor de circulaţie, care sunt cele mai frecvente situaţii întâlnite în trafic, precum şi situaţiile de pericol, oferind sfaturi utile pentru aceste cazuri. Următorul capitol asigură informaţii despre echipamente, întreţinerea şi repararea bicicletei iar în capitolul cinci, sunt prezentate soluţii de prim ajutor în caz de accident, cum să te comporţi în caz de accident, care este procedura de urmat şi ce trebuie să faci în astfel de situaţii. Ultimele trei capitole sunt capitole informative, despre drumurile de ciclism marcate, ateliere de reparaţii, închirieri, pagini web”, a declarat Furus Levente.

Potrivit acestuia, manualul realizat în cadrul proiectului Tandem Bike Academy, cu sprijinul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Covasna şi Primăriei Sfântu Gheorghe, poate fi obţinut de la sediul asociaţiei, aflat în incinta Casei cu Arcade din municipiu.

Furus Levente a mai spus că, în cadrul Şcolii pentru biciclişti, asociaţia a finalizat recent un poligon pentru biciclete, unde cei interesaţi pot învăţa cum să circule corect şi sigur pe drumurile publice. Cursurile sunt gratuite şi pot fi urmate de tineri peste 14 ani, pe baza înscrierii prealabile.

În judeţul Covasna numărul cicliştilor a crescut considerabil în ultimii ani, pe măsură ce pistele pentru biciclete s-au înmulţit şi organizaţiile civile au început să promoveze mersul pe bicicletă, iar ideea creării şcolii pentru biciclişti a pornit şi de la necesitatea reducerii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti, a mai spus Furus Levente.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio