Ştiri locale

Managerul Spitalului Județean Sfântu Gheorghe: „Noi nu tratăm teste pozitive sau negative, tratăm pacienți!”

Pacienții care ajung în atenția personalului medical din cadrul Spitalului Județean Sfântu Gheorghe nu sunt tratați în funcție de un rezultat pozitiv sau negativ la testarea Covid-19, toate cazurile care necesită internare în această perioadă fiind în stare medie și gravă, subliniază conducerea unității medicale.

Managerul Spitalului, András-Nagy Róbert, a reiterat că există și situații în care pacienți declarați sănătoși din punct de vedere clinic, continuă să aibă sechele după dispariția virusului din organism, având nevoie de supraveghere medicală și tratament.

Publicitate

„Am primit observații și comentarii, și țin neapărat să fac această precizare: noi nu tratăm un un test pozitiv sau negativ! Pacienții care se internează în spital, chiar și în această patologie Covid-19, pe lângă rezultatul testelor, toți prezintă simptomatologie de o intensitate diferită, respectiv medie spre gravă, chiar și de terapie intensivă. Noi tratăm pacientul, nu testul pozitiv sau pe cel negativ. Pot fi și situații în care după existența unui test negativ, adică atunci când virusul nu mai poate fi identificat în organism, pacientul prezintă în continuare sechele, probleme generate de acest virus, deci complicații care apar în urma acestei boli”, a subliniat András-Nagy Róbert.

Joi, la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe se aflau internați 30 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, toți având forme medii și grave ale bolii. Dintre aceștia, 4 se aflau internați în stare critică la secția de Terapie Intensivă, doi fiind intubați.

Directorul medical al Spitalului, dr. Roșu Mátyás a precizat că în ultima săptămână au fost înregistrate 4 decese asociate complicațiilor cauzate de infecția cu SARS-CoV-2, fiind vorba despre persoane care sufereau și de afecțiuni precum diabetul zaharat, boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, insuficiență renală sau hepatică.

În toate aceste cazuri, pacienții au necesitat între 3 și 25 de zile de internare, iar durata medie de spitalizare în secția de Boli Infecțioase destinată pacienților cu Covid-19 a fost de 11 zile în ultima lună. 

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio