Ştiri locale

Managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe: „Spitalul NU primește bani pentru câți pacienți COVID tratează!”

În ultimele luni s-a vehiculat în spaţiul public informaţia că spitalele primesc bani de la autorități în funcție de numărul bolnavilor de coronavirus pe care îi tratează, astfel existând un interes ridicat în a „scoate” cât mai mulți pacienți pozitivi la testare.

Într-o videoconferință de presă, managerul Spitalului Județean de Urgență, Andras-Nagy Robert a explicat că interesul medicilor și al spitalelor, în general, ar fi să nu existe cazuri de coronavirus, întrucât volumul de muncă de la începutul pandemiei a crescut considerabil, iar personalul medical este epuizat după atâtea luni de luptă cu acest virus.  

Publicitate

Mai mult, deși informația potrivit căreia spitalele primesc bani în funcție de câți pacienți COVID-19 sunt internați este una falsă, acesta este și unul dintre motivele pentru care mai mulți bolnavi evită să se prezinte la spital atunci când au o urgență, lucru care duce la agravarea unor afecțiuni.  

„De fiecare dată facem apel la populație să vină la Urgență când au o problemă. Am făcut inclusiv operații oncologice, deci să vină la programare pentru operațiile oncologice, care sunt o prioritate pentru noi (…) Vedem că pacienții nu vin de teamă că li se va face test, că cineva o să îi scoată pozitivi COVID. Spitalul nu primește bani pentru câți pacienți COVID tratează! Nici medicii și nici asistenții nu primesc, nici cine recoltează și nici cel care efectuează testul. Este o muncă suplimentară pentru noi”, a subliniat Andras-Nagy Robert.

Informația că spitalele din toată țara fac astfel de demersuri pentru ca România să declare cât mai mulți pacienți infectați și decese în urma complicațiilor cauzate de COVID pentru a primi  bani de la Uniunea Europeană a fost negată chiar de la începutul pandemiei și de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care a explicat că fondurile europene sunt pentru decontarea unor achiziții.

Conducerea Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe a prezentat miercuri, într-o videoconferinţă de presă, situaţia pacienţilor COVID-19 care se află în prezent internaţi sub tratament în diferite secţii ale unităţii medicale.

90 de pacienţi infectaţi şi alţi 9 suspecţi, printre care şi un copil, se află în prezent sub tratament, iar la Terapie Intensivă se află 7 pacienţi confirmaţi, care sunt în stare critică.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio