Ştiri locale

Managerul Spitalului Judeţean: „Avem pacienți cu gripă de sezon, însă numărul este scăzut datorită măsurilor de protecţie din ultima perioadă”

Scăderea semnificativă a virozelor respiratorii și a cazurilor de gripă, comparativ cu anul trecut, este o consecință a faptului că populația a respectat măsurile impuse pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2, spune managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert.

Acesta recomandă în continuare populației să afișeze „un comportament civilizat”, pentru evitarea apariției unui nou val de infectări atât cu noul coronavirus, cât și cu alte viroze respiratorii.

Publicitate

„Sporadic sunt cazuri de pacienți care se internează cu gripă normală și în această perioadă. La Radiologie se observă o problemă pneumologică, la testare rezultatul este negativ pentru Covid-19, ceea ce ne conduce spre ideea că este vorba despre o viroză de altă natură decât noul coronavirus. Scăderea numărului cazurilor de viroze respiratorii față de cele pe care le-am avut în anul precedent cel mai probabil se datorează portului măștii de protecție, respectării distanțării fizice. Deci, practic, consecința respectării măsurilor de protecție este și scăderea numărului de viroze respiratorii, care până la apariția acestui coronavirus au fost destul de multe”, a declarat managerul spitalului.

Întrebat dacă în aceste condiții ar mai fi nevoie ca populația să se imunizeze antigripal, acesta a subliniat că un sistem imunitar puternic poate face față cu brio oricărui virus, așa încât, cel mai bun lucru pe care locuitorii îl pot face este să își protejeze sănătatea.    

„Eu întotdeauna am considerat și consider că un sistem imunitar sănătos poate să rezolve multe probleme, inclusiv viroze. Pun foarte mare accent pe acest mesaj: să avem grijă de sănătatea noastră prin a avea grijă de noi. În foarte multe situații observăm că un organism sănătos se confruntă mai bine și cu virusul SARS-CoV-2, și cu alte viroze”, a declarat András-Nagy Róbert.

Distribuția vaccinului antigripal pentru sezonul 2020-2021 către direcțiile de sănătate publică din țară a fost finalizată la începutul lunii decembrie.

În județul Covasna, potrivit reprezentanților Direcției Județene de Sănătate Publică, de la începutul sezonului gripal au fost livrate în total 13.180 de fiole din cele 15.000 solicitate, mai mult decât dublu față de întreaga cantitate distribuită în cursul anului trecut (6.120 de doze).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio