Ştiri locale

Managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe: „NU trebuie test la intrarea în spital! La internare testul îl facem noi. Pacienții nu trebuie să plătească pentru asta”

Pacienții nu trebuie să se testeze pentru COVID-19 pe cheltuiala proprie înainte de internare, subliniază managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, Andras-Nagy Robert.

Precizarea vine după ce mai mulți pacienți au întrebat dacă li se permite să intre în unitatea medicală fără a avea un test realizat anterior. 

Publicitate

„Vreau să accentuez încă o dată: NU trebuie test la intrarea în spital! (…) La internare testul îl facem noi. Pacienții nu trebuie să plătească pentru asta, iar testul este pentru siguranța pacientului în primul rând, și pentru siguranța personalului medical”, a subliniat managerul spitalului, care spune că unii pacienți nu se prezintă când au o urgență medicală de teamă că la testare li se va pune diagnostic COVID pozitiv.

„Spitalul funcționează! Încercăm să găsim cele mai bune soluții ca să tratăm și pacienții COVID și pe cei non-COVID”

În privința vocilor care spun că medicii Spitalului Județean nu mai tratează alte cazuri decât cele suspecte sau confirmate pozitiv COVID-19, managerul a explicat că sub 17% din totalul pacienților spitalizați în luna octombrie au fost tratați în secțiile destinate cazurilor COVID-19, în vreme ce din 100 de pacienți internați la ATI, doar 36 au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

„În luna octombrie au fost 1.179 de spitalizări continue, externări, dintre care doar 16,7%, respectiv 197 de cazuri au fost diagnosticate cu COVID-19. Dintre acestea, la Terapie Intensivă am avut 100 de cazuri, din care numai 36 pozitive. Au fost 82 de nașteri, am făcut 234 de intervenții chirurgicale și de ortopedie, traume, fracturi, traumatisme prin accident, hepatectomii, ocluzii intestinale, am prezentat în urmă cu două săptămâni intervenția chirurgicală laparoscopică pe care am făcut-o în premieră în spitalul nostru și în zonă, au fost 6.172 de consultații în ambulatoriu. Deci spitalul funcționează, încercăm să menținem și să găsim cele mai bune soluții ca ambele segmente: COVID și non COVID să fie tratate”, a explicat Andras-Nagy Robert.

Miercuri, la ora 13:00, la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe se aflau internați 90 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 şi alţi 9 suspecţi, printre care şi un copil, iar la Terapie Intensivă erau internați 7 pacienţi confirmaţi, în stare critică.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio