Ştiri locale

Magazinul Profi din cartierul Ciucului, amendat cu 42.000 de lei pentru produse expirate și practici comerciale incorecte

Un magazin din municipiul Sfântu Gheorghe aparţinând retailerului Profi a fost amendat cu 42.000 de lei de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Covasna pentru practici comerciale incorecte.

Şeful CJPC Covasna, Mircea Diacon, a precizat că inspectorii aflaţi în control au descoperit produse cu termenul de valabilitate depăşit, precum şi produse aflate în promoţie care aveau preţuri diferite la raft faţă de cele de la casele de marcat.

Publicitate

„SC Profi Rom Food SRL, magazinul din municipiul Sfântu Gheorghe, cartierul Ciucului, judeţul Covasna a fost sancţionat contravenţional cu amenda în sumă de 42000 lei şi propunerea pentru emitere Decizie de încetare a practicilor comerciale incorecte, pentru produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit, diferenţe de preţuri la unele produse expuse la raft cu etichetă “promo” faţă de preţul încasat la casa de marcat şi tipărită pe bonul fiscal”, se arată într-o postare făcută, miercuri, pe pagina de Facebook Protecţia Consumatorului Covasna.

Printre aceste produse se numără conserve de fasole roşie, piept de pui dezosat, mărgele de brânză, struguri albi şi pomelo, diferenţa între preţul afişat pe raft şi cel de vânzare fiind chiar şi de câţiva lei.

În ultimele trei luni, CJPC Covasna a sancţionat mai multe magazine de retail din Sfântu Gheorghe, printre care şi supermarketuri, pentru diverse nereguli, inclusiv practici comerciale incorecte şi înşelătoare, valoarea totală a amenzilor cifrându-se la aproape 400.000 de lei.

Printre acestea s-au numărat două magazine aparţinând retailerului german Lidl, care aveau afişate la raft preţuri mai mici decât la casele de marcat, dar şi mai multe magazine de îmbrăcăminte şi accesorii care nu au respectat regulile de fixare şi publicitate a preţurilor pentru unele produse textile la care erau menţionate reduceri cuprinse între 50% şi 70%.

Comisarii aflaţi în control au constatat, de asemenea, că la unele produse textile, respectiv şosete, compoziţia fibroasă nu corespundea cu inscripţia de pe etichetă.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio