Ştiri locale

Made in Sepsi ArtBrunch – „degustare” de artă de Zilele Sfântu Gheorghe

Centrul de Artă din Transilvania lansează luna aceasta, de Zilele Sfântu Gheorghe, proiectul Made in Sepsi ArtBrunch, oferind publicului interesat posibilitatea de a vizita atelierele unor prestigioşi artişti plastici locali.

Directoarea Centrului, Bordás Beáta, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest proiect, nou şi unic la nivel local, se doreşte a fi o „degustare de artă contemporană” şi deschide publicului atelierele sculptorilor Vargha Mihaly şi Petrovits Istvan, precum şi ale altor artişti locali, printre care Simo Eniko, Nicu Barb, Miklossy Maria, Albert Levente şi Eltes Barna din Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Potrivit acesteia, vizitele vor fi făcute în grupuri mici şi vor oferi publicului ocazia de a-i întâlni pe artişti într-un mod mai informal, de a intra în dialog cu aceştia şi de a afla cum lucrează şi ce mesaje vor să transmită prin intermediul creaţiilor lor.

„De obicei, publicul este expus la lucrările artiştilor plastici doar prin intermediul expoziţiilor şi, în multe cazuri, poate rămâne cu întrebări fără răspuns cu privire la ceea ce a intenţionat artistul, la ceea ce a avut de spus sau la modul în care şi-a realizat ideile. Vizitarea unui atelier este o modalitate excelentă de a pune aceste întrebări artiştilor, dar poate fi, de asemenea, o experienţă extraordinară de a intra în “sanctuarul” unui artist, acolo unde se întâmplă magia, unde are loc creaţia. Conceptul nu este nou, întâlniri similare au fost deja organizate în mai multe locuri din străinătate, unde artiştii îi întâmpină pe vizitatori cu o gustare, un ceai şi mâncare, iar în acest fel pot purta o conversaţie mai informală”, a declarat Bordas Beata.

Astfel, luni, 24 aprilie, de la ora 11 va putea fi vizitat atelierul sculptorului Vargha Mihaly din strada Ciucului, de la ora 17 al sculptorul Petrovits Istvan din strada Dealului, marţi, de la ora 11, atelierul artistei Simo Eniko, iar de la ora 17 al pictorul Nicu Barb (blocul 105). Miercuri, 25 aprilie, de la ora 11 vor primi musafiri Miklossy Maria, Albert Levente şi Eltes Barna (strada Cimitirului), iar de la ora 18, Izsak Elod, Koter Vilmos şi Vetro Bodoni Barnabas (Baji) se vor întâlni cu cei interesaţi în Spaţiul expoziţional Magma din Sfântu Gheorghe.

Participarea este gratuită şi se face pe bază de înscriere prealabilă, întrucât locurile sunt limitate. Pentru fiecare vizită la atelier se pot înscrie maximum 10 persoane, cu excepţia întâlnirii de la Magma, unde pot fi găzduite maximum 20 de persoane.

Joi, 27 aprilie, de la ora 19, în sala de expoziţii de la parterul Centrului de Artă din Transilvania din Sfântu Gheorghe va avea loc evenimentul de închidere ArtBrunch, respectiv o expoziţie pop-up cu lucrările artiştilor participanţi la acest proiect.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio