Ştiri locale

M Studio începe vara cu programe bogate

Pe data de 4 și 5 iunie M Studio prezintă premiera spectacolului Pappa mia în coregrafia lui Fehér Ferenc. În cursul lunii iunie, compania va juca producția LIFT la Budapesta, Cluj Napoca și Turea, iar spre sfârșitul lunii vor avea loc reprezentațiile în aer liber al showului de jonglerie-foc PYRO în Sfântu Gheorghe.

Fehér Ferenc este un coregraf recurent la M Studio, spectacolul Pappa mia fiind al cincilea spectacol montat cu trupa. Primul spectacol, KAMPF, a fost prezentat în 2013, spectacolul Identitate s-a născut în 2015, parodia western Cel Bun, Cel Rău și Mama m**ii în 2016, iar în 2018 s-a realizat producția LIFT, care a fost una dintre spectacolele cele mai de succes ale trupei, participând de-a lungul anilor la numeroase festivaluri internaționale de dans.

Publicitate

Fehér Ferenc este prezență inedită pe scena dansului din Ungaria, majoritatea spectacolelor sale se realizează în străinătate. Stilul său unic, incitant a evoluat de la inspirații și experiențe individuale de dans, neaparținând niciunei „școli de dans”. Pe lângă spectacolele create la M Studio, publicul din Sfântu Gheorghe îl cunoaște pe artist ca dansator, întrucât a susținut mai multe spectacole la festivalurile FLOW (Hello, Zombi!, The Station) și la PulzArt Contemporary Art Festival (Morgan și Freeman, Tao-Te).

„Pappa mia este un spectacol despre patru prieteni apropiați care își pierd timpul împreună de când erau copii. Dar într-o zi totul se schimbă și încearcă să evadeze din monotonitate, în căutarea unor aventuri noi” – subliniază coregraful. Premiera spectacolului va avea loc pe 4 și 5 iunie, de la ora 19 în studioul de dans. Realizarea producției a fost susținută de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Fondul Bethlen Gábor.

Producția LIFT a fost selectată la Festivalul Internațional de Dans Busan, din Coreea de Sud unde va fi prezentat online în perioada 4-7 iunie. Trupa de asemenea va prezenta spectacolul la Budapesta respectiv în Cluj Napoca și Turea (jud. Cluj) între 7 și 12 iunie.

M Studio aduce și anul acesta, în a doua parte a lunii iunie, showul de foc PYRO în confortul caselor și teraselor locuitorilor din Sfântu Gheorghe. Pentru locațiile și datele exacte urmăriți pagina de Facebook a trupei (https://www.facebook.com/MovementTheater.mstudio).

Bilete pentru spectacolele din Sfântu Gheorghe se pot cumpăra în Biroul de Organizare.

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio