Ştiri locale

Lupă electronică modernă, donată Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe. Va fi de folos în special persoanelor cu deficienţe de vedere

O lupă electrică modernă, care va ajuta în special persoanele cu deficienţe de vedere, a fost donată Bibliotecii Judeţene „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe, care o va pune la dispoziţia cititorilor.

Reprezentanţii instituţiei au transmis, într-o postare pe Facebook, că dispozitivul în valoare de aproximativ 10.000 de lei reprezintă un real ajutor, şi oferă utilizatorilor mai multe „opţiuni tehnice”, cum ar fi cele cromatice, de contrast sau luminozitate.

Publicitate

„Printr-o donație generoasă oferită de domnul Kolumbán Ferenc, managerul firmei Grimas Control SRL din Sfântu Gheorghe, biblioteca va putea pune la dispoziția cititorilor, mai ales celor cu deficiențe de vedere, o lupă electronică modernă, un real ajutor în citirea cât mai facilă a diferitelor texte (…) Lectura textelor devine o plăcere pentru cei cu dificultăți vizuale. Mulțumim mult pentru donație și sperăm ca regulile de utilizare a bibliotecii pe timp de pandemie să ne permită cât mai curând să o punem la dispoziția cititorilor!”, au transmis reprezentanţii Bibliotecii.

În prezent, accesul în bibliotecă este permis doar persoanelor care au împlinit vârsta de 12 ani şi care pot prezenta certificatul verde care face dovada testării, vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 6 luni.

Cititorii care nu au asupra lor certificatul pot împrumuta sau restitui documentele în urma unei programări prealabile, telefonice sau prin e-mail, documentele urmând să fie înmânate în curtea din spatele instituției.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio