Ştiri locale

Luni, 28 martie, se redeschide Piscina din Sfântu Gheorghe

Baza de înot din strada Lunca Oltului va fi redeschisă publicului începând de luni, de la ora 15:00, după ce Primăria Sfântu Gheorghe a luat decizia de a amâna încă un an lucrările de reabilitare anunțate în urmă cu câteva luni.

Reprezentanții Sepsi ReKreativ au anunțat zilele trecute că abonamentele care erau valabile în momentul închiderii Piscinei vor fi prelungite, astfel că posesorii nu vor mai putea solicita restituirea contravalorii punctelor neutilizate.

Tot începând de azi, elevii claselor a IV-a din Sfântu Gheorghe vor începe cursurile de înot în cadrul programului „Inițiere în sport” al Primăriei Sfântu Gheorghe, reluat săptămâna trecută după o pauză de doi ani. În cadrul programului, lansat în urmă cu aproape 4 ani şi destinat copiilor din grădinițe, clasele pregătitoare şi primare, aproximativ 3.600 de elevi din Sfântu Gheorghe vor beneficia gratuit de cursuri de înot şi patinaj pe gheaţă. Din acest motiv, pentru evitarea disconfortului cauzat de numărul mare de elevi care participă la acest program, în zilele lucrătoare în intervalul orar 11:00-13:00 baza de înot va fi închisă publicului larg.

Potrivit programului publicat de reprezentanții Sepsi ReKreativ, de luni până vineri, între orele 15:00-18:00, vor fi organizate cursuri de înot, în vreme ce programul pentru public va fi luni, între orele 18:00-21:30, marți-vineri, între orele 07:00-14:30 (mai puţin între orele 11:00-13:00) și 18:00-21:30, respectiv sâmbătă și duminică între orele 10:00-20:00.

Lista instructorilor parteneri, prețurile și alte informații pot fi aflate AICI.

În ceea ce privește decizia de redeschidere a Piscinei, primarul Antal Árpád a explicat, la începutul lunii martie, că aceasta a fost luată ca urmare a faptului că societatea care administrează bazele de agrement şi sportive ale Municipalităţii a beneficiat de o reducere cu 75% a facturii la gaze naturale pe luna februarie, dar şi în urma ridicării restricţiilor impuse în timpul stării de alertă, astfel că numărul clienţilor nu va mai fi limitat.

Reabilitarea, care ar fi trebuit să înceapă în acest an printr-un proiect cofinanţat din fonduri norvegiene, va fi demarată anul viitor, iar Primăria va căuta soluții pentru ca lucrările să înceapă odată ce noua piscină a Universităţii Sapientia va fi dată în folosinţă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio