Ştiri locale

Luna iulie, dedicată creativității. Do it yourself – tema programului effAct  

La fel ca anul trecut, organizatorii programului effAct dedică luna iulie creativității, încurajând locuitorii oraşului să încerce să repare lucrurile stricate, să recondiționeze obiectele vechi și să creeze unele noi, respectiv să își prepare singuri alimentele pe care le consumă.

„În iulie, haideți să ne folosim creativitatea și, dacă este posibil, să facem singuri ceea ce avem nevoie! Luna Do It Yourself vă încurajează să vă folosiți mâinile și să reparați ceea ce este stricat, să recondiționați ceea ce este vechi și să vă faceți propriile obiecte sau alimente. Provocarea este să înlocuiți un obiect sau un produs alimentar pe care l-ați cumpărat până acum, cu o versiune pe care ați realizat-o voi! Nu numai că puteți învăța meșteșuguri în persoană, dar le puteți învăța și online, iar cunoștințele gastronomice sunt ușor accesibile. În multe cazuri, aceste abilități ajută la prelungirea duratei de viață a obiectelor noastre, la reutilizarea și reciclarea lor, astfel contribuind și la reducerea consumului”, transmit iniţiatorii programului effAct.

Iniţiat în septembrie 2022, programul derulat de Biroul pentru Tineret al Primăriei Sfântu Gheorghe propune lunar o nouă temă, cu scopul de a determina cetăţenii să adopte un stil de viaţă sănătos, dar şi să acorde mai multă atenţie mediului înconjurător.

Printre temele de până acum se numără: mobilitatea urbană şi reducerea poluării prin folosirea mijloacelor alternative de transport, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, stoparea cumpărăturilor de haine în exces, combatarea risipei de alimente și economisirea energiei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio