Ştiri locale

Lucrările la Stadionul Mic din Simeria se reiau la începutul lunii martie

După aproape trei ani în care au fost sistate, lucrările de reabilitare şi modernizare a Stadionului Mic din Sfântu Gheorghe, unde va funcționa Clubul Sportiv Școlar, vor fi reluate la începutul lunii martie.

În 2019, autoritățile locale au fost nevoite să rezilieze contractul cu primul executant, întrucât acesta a solicitat actualizarea prețurilor, astfel că vechiul proiect a fost modificat. La finalul anului trecut, Primăria a finalizat licitațiile și a încheiat noi contracte de execuție cu firmele de construcții.

Publicitate

Cu toate acestea, primarul Antal Árpád spune că cel mai probabil lucrările nu se vor putea finaliza până la sfârșitul acestui an.

„O veste bună este că am relicitat, am recontractat lucrările la Stadionul Mic, iar în luna martie constructorul va relua lucrările. Sper că de data aceasta vom reuşi să le finalizăm pentru că era o problemă: a trebuit să reziliem contractul, să facem expertize (…) Lucrările nu se vor termina anul acesta (…) Acolo sunt două investiţii în aceeaşi locaţie: una este a Primăriei, iar alta este a Ministerului Educaţiei. Ambele au fost relicitate şi recontractate, deci avem garanţia că putem continua împreună şi pe partea Ministerului, şi pe partea Oraşului. În ceea ce ne priveşte, Municipalitatea dispune şi pune la dispoziţie fonduri în funcţie de constructor, iar în ceea ce priveşte Ministerul, o să rezolvăm ca să nu fie probleme de finanţare”, a spus primarul.

Lucrările la Stadionul Mic au fost demarate în urmă cu aproape 10 ani și au fost realizate în proporție de peste 50%.

Proiectul prevede amenajarea unui mic hotel sportiv cu 30 de locuri de cazare pe două nivele, un bar cu terasă la ultimul nivel, respectiv recepție și un magazin cu articole sportive la parter; teren de fotbal cu iarbă artificială, o parcare subterană cu 50 de locuri, un zid de cățărare și o clădire mică de birouri.

În vara anului trecut, Consiliul Local a stabilit contribuția Municipalității la 14,8 milioane de lei, din care lucrările de construcție se ridică la 10,9 milioane de lei. În proiectul inițial, această sumă se ridica la 9,3 milioane de lei.

Pe lângă contribuția Primăriei, Ministerul Dezvoltării și cel al Educației finanțează, la rândul lor, realizarea acestor lucrări.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio