Ştiri locale

Lucrările la Stadionul Mic din Simeria se reiau la începutul anului viitor

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Stadionului mic din Sfântu Gheorghe, unde va funcționa Clubul Sportiv Școlar, vor fi reluate la începutul anului viitor, după ce Primăria a finalizat licitațiile și a încheiat contractele de execuție cu firmele de construcții.

Autoritățile locale au fost nevoite să rezilieze contractul cu primul executant, vechiul proiect a fost modificat iar costurile au fost actualizate, astfel că proiectul poate fi reluat după aproximativ 3 ani de la sistare.

Publicitate

„Atât pe partea Municipalităţii, cât şi pe partea Clubului Sportiv Şcolar, licitaţiile au fost finalizate iar contractele de execuţie au fost semnate, ceea ce înseamnă că la începutul anului viitor vor putea începe efectiv lucrările la Stadionul Mic. Depinde de constructor când se vor finaliza, dar din punct de vedere financiar noi vom pune la dispoziţie toată suma pentru anul 2022”, a precizat primarul Antal Árpád într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, în funcție de cum vor avansa lucrările din partea constructorului, acestea ar putea fi încheiate până la sfârşitul anului viitor.

La mijlocul lunii iunie, Consiliul Local a stabilit contribuția Municipalității la 14,8 milioane de lei, din care lucrările de construcție se ridică la 10,9 milioane de lei. În proiectul inițial, această sumă se ridica la 9,3 milioane de lei.

Pe lângă contribuția Primăriei, Ministerul Dezvoltării și cel al Educației finanțează, la rândul lor, realizarea acestor lucrări.

Proiectul prevede amenajarea unui mic hotel sportiv cu 30 de locuri de cazare pe două nivele, un bar cu terasă la ultimul nivel, respectiv recepție și un magazin cu articole sportive la parter; teren de fotbal cu iarbă artificială, o parcare subterană cu 50 de locuri, un zid de cățărare și o clădire mică de birouri.

Primul contract de reabilitare şi modernizare a Stadionului mic din Simeria a fost reziliat în 2019 şi relicitat, deoarece constructorul a solicitat actualizarea preţurilor.

Lucrările au fost demarate în urmă cu aproape 10 ani, și au fost realizate în proporție de peste 50%.

(Ioana Ardeleanu) 

Publicitate
banner we radio