Ştiri locale

Lucrările la Stadionul mic din Simeria avansează

Reabilitarea şi modernizarea Stadionului mic din Sfântu Gheorghe, unde va funcționa Clubul Sportiv Școlar, avansează. Reluate în luna martie, după aproape trei ani în care au fost sistate, lucrările prevăd amenajarea unui mic hotel sportiv cu 30 de locuri de cazare pe două nivele, un bar cu terasă la ultimul nivel, respectiv recepție și un magazin cu articole sportive la parter; teren de fotbal cu iarbă artificială, o parcare subterană cu 50 de locuri, un zid de cățărare și o clădire mică de birouri.

Viceprimarul municipiului, Tóth Birtan Csaba, a declarat joi, într-o conferință de presă, că până în prezent au fost montate ferestrele și ușile viitorului hotel sportiv, parcarea subterană este finalizată, iar constructorul lucrează la finisajele exterioare ale sălilor de fitness, urmând să înceapă și lucrările pentru amenajarea terenurilor de sport de deasupra parcării subterane.

Publicitate

„Acolo sunt două investiţii: partea dinspre str. Vasile Goldiş este a Primăriei, iar cea dinspre str. Tineretului este a Clubului Sportiv Şcolar, realizată prin Ministerul Educaţiei. La dânşii nu ştiu care este stadiul şi cum avansează, dar la noi constructorul lucrează. La hotelul sportiv s-au montat toate ferestrele şi uşile, la sălile de fitness din partea dreaptă se lucrează la finisajele exterioare, iar la parcarea subterană lucrarea este terminată în roşu, acolo urmează să se facă terenurile de sport de deasupra, încă nu s-au apucat”, a explicat viceprimarul.

Lucrările la Stadionul Mic din Simeria au fost demarate în urmă cu aproape 10 ani. În 2019, autoritățile locale au fost nevoite să rezilieze contractul cu primul executant, întrucât acesta a solicitat actualizarea prețurilor, astfel că vechiul proiect a fost modificat. La finalul anului trecut, Primăria a finalizat licitațiile și a încheiat noi contracte de execuție cu firmele de construcții.

Primarul Antal Árpád declara în luna februarie că, cel mai probabil, lucrările nu se vor putea finaliza până la sfârșitul acestui an.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio