Ştiri locale

Lucrările la podul spre cartierul Simeria vor începe în acest an

Pasajul rutier de pe strada Gábor Áron din Sfântu Gheorghe, care supratraversează strada Libertății, va fi reabilitat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, valoarea finanțării acordate fiind de 2.115.253,84 lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

Lucrările la podul care leagă Parcul Central de strada Vasile Goldiș din cartierul Simeria vor fi demarate în acest an, după ce firma locală de construcții Drumuri și Poduri a câștigat cea de a 3-a licitație. Potrivit autorităților locale, la primele două licitații pentru găsirea unui constructor nu s-a prezentat nicio firmă.

Publicitate

Primăria Sfântu Gheorghe şi-a anunţat intenţia de a porni lucrările de reabilitare şi consolidare a podului încă de la finalul anului 2019, în plan fiind, printre altele, şi amenajarea a 18 locuri de parcare sub pasajul rutier, dar şi realizarea iluminatului arhitectural al parapetului pietonal prin amplasarea unor LED-uri.

Podul este într-o stare avansată de degradare, având defecțiuni majore.

„Sub acțiunea traficului, a factorilor climaterici și a lipsei lucrărilor de întreținere, pasajul s-a degradat, prezentând defecțiuni majore. Se propun lucrări de reabilitare și consolidare a culeei și a pilei, a suprastructurii și a căii de rulare, dar și lucrări la rampele de acces. În plus, se va realiza iluminatul arhitectural inclus în parapetele pietonale conform proiectului inițial și amenajarea unei parcări în suprafață de 325 mp pe terenul aflat în zonă și sub deschiderea a doua a pasajului”, motivau autoritățile locale în 2019.

Printre deficiențele majore constatate se numără distrugeri ale grinzilor principale, urme de rugină și deformare, produse de-a lungul timpului de vehicule cu gabarit depășit, existând porțiuni din care betonul s-a desprins.

Investiția ar urma să contribuie, printre altele, la creșterea siguranței de deplasare la nivelul pasajului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio