Ştiri locale

Lucrările la noul sediu al IPJ Covasna, realizate în proporţie de 60%

Lucrările de construcţie la viitorul sediu al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe, începute în anul 2008, au fost realizate în proporţie de aproximativ 60%, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la aproape zece milioane de euro, a declarat miercuri, comandantul instituţiei, comisarul şef Eugen Palade.

Potrivit acestuia, conducerea Ministerului de Interne a asigurat fondurile necesare pentru continuarea investiţiei.

Publicitate

„Până în prezent, lucrările au ajuns la aproape 60%, iar în continuare avem sursa financiară necesară pentru a continua investiţia. Ne bucurăm de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al conducerii Ministerului de Interne şi sperăm ca într-un interval de timp cât mai scurt să putem finaliza noua investiţie, iar populaţia din judeţ să fie deservită la un nivel corespunzător, în condiţii mult mai bune”, a declarat şeful IPJ Covasna.

Acesta a precizat că investiţia totală se va cifra la aproape zece milioane de euro.

„Investiţia este finanţată exclusiv din bugetul central şi, din câte cunosc, este una dintre cele mai mari realizate în prezent de către Ministerul de Interne”, a mai spus comisarul şef Eugen Palade.

Lucrările pentru realizarea acestei construcţii aflate în vecinătatea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au început în anul 2008, având termen de finalizare anul 2011, dar ele au stagnat din lipsă de fonduri.

Potrivit proiectului, noul sediu va avea trei corpuri cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi şi va găzdui birourile, popota, garajele, arestul şi o sală de sport pentru poliţişti.

În momentul de faţă, serviciile operative şi neoperative din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie îşi desfăşoară activitatea în mai multe imobile disparate aflate pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe.

În urmă cu câţiva ani, la momentul sistării lucrărilor, Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua clădirea pentru a o transforma în bloc de locuinţe, iar conducerea primăriei a făcut demersuri în acest sens pe lângă Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Dezvoltării Regionale. Propunerea autorităţilor locale era de a amenaja aici 200 de locuinţe, jumătate pentru localnici şi jumătate pentru angajaţii din structurile Ministerului de Interne şi ale Poliţiei Locale.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio