Ştiri locale

Lucrările la noul sediu al IPJ Covasna ar putea fi terminate în următorii doi ani

Lucrările de construcţie la viitorul sediu al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe, care au început în urmă cu mai bine de un deceniu, ar putea fi terminate în următorii doi ani, a declarat vineri, comandantul instituţiei, comisarul-şef Liviu Pampu-Romanescu.

„Vom continua şi în 2019 lucrările la noul sediu al Inspectoratului Judeţean, sigur în strânsă relaţie cu fondurile care vor fi alocate de la bugetul de stat. Valoarea totală a investiţiei este de peste 46 de milioane de lei, anul trecut fondurile alocate fiind de aproximativ 6 milioane lei. Dacă se continuă alocarea bugetară în aceeaşi termeni cred că în scurt timp, în 1-2 ani vom termina construcţia. Se lucrează deja la interioare, la compartimentare, la finisaje”, a precizat şeful IJP Covasna, în cadrul unei conferinţe de presă.

Publicitate

Piatra de temelie a acestei clădiri, aflate în vecinătatea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, a fost pusă în anul 2008, dar lucrările, care aveau termen de finalizare 2011, au stagnat din lipsă de fonduri.

Potrivit proiectului, acesta va avea trei corpuri cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi şi va găzdui birourile, popota, garajele, arestul şi o sală de sport pentru poliţişti.

În momentul de faţă, serviciile operative şi neoperative din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie îşi desfăşoară activitatea în mai multe imobile disparate aflate pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe.

În urmă cu câţiva ani, după sistarea temporară a lucrărilor de construcţie, Primăria Sfântu Gheorghe şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua clădirea pentru a o transforma în bloc de locuinţe, făcând demersuri în acest sens pe lângă Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Dezvoltării Regionale.

Autorităţile locale intenţionau să amenajeze aici 200 de locuinţe, jumătate pentru localnici şi jumătate pentru angajaţii din structurile Ministerului de Interne şi ai Poliţiei locale.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio