Ştiri locale

Lucrările la Design Bank ar putea fi reluate în decembrie

Lucrările pentru construirea Design Bank, centrul de inovare și start-up care va funcționa în fosta clădire a BNR din Sfântu Gheorghe, ar putea fi reluate în luna decembrie a acestui an, la mai bine de un an de când au fost sistate.

Autoritățile locale au finalizat expertizele tehnice solicitate de Inspectoratul de Stat în Construcții și au făcut modificările necesare pentru completarea proiectului, urmând să fie renegociat contractul de execuție.

Publicitate

„Au fost făcute acele expertize pe baza cărora au fost modificate şi completate proiectele, iar pe baza acelor modificări se renegociază contractul de execuție. Noi așa estimăm că în luna decembrie ar putea fi reluate lucrările”, a spus primarul Antal Árpád într-o conferință de presă.

Lucrările au fost sistate în vara anului trecut după ce locatarii blocului în care viitorul centru de inovare va fi construit au trimis o sesizare către Inspectoratul Județean în Construcții, îngrijorați că structura de rezistență a clădirii a fost afectată, întrucât aceștia bănuiau că în timpul lucrărilor au fost dărâmați și câțiva pereți de rezistență.

Fostul sediu al Băncii Naţionale a României din Sfântu Gheorghe a fost transferat în urmă cu mai bine de şase ani din proprietatea statului în cea a Municipalității.

Centrul Design Bank va fi amenajat în două niveluri ale clădirii, respectiv parter şi etajul I, unde vor fi create spaţii informale de lucru, spaţii de închiriat pentru firmele din domeniu, o cafenea, săli de conferinţe şi multe alte facilităţi pentru dezvoltarea şi punerea în practică a ideilor creative ale tinerilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio