Ştiri locale

Lucrările de modernizare a străzilor Kós Károly și Lăcrămioarei se execută în ritm accelerat

Cu toate că Primăria a încheiat un contract de doi ani pentru modernizarea străzii Lăcrămioarei, ale cărei lucrări au început la data de 27 iunie 2016, mulțumită lucrărilor avansate, modernizarea străzii se va finaliza mult mai curând decât data contractată.

Partea complicată, \”spectaculoasă\” a lucrărilor, care a constat în decaparea stratului rutier, format dintr-un strat de asfalt și beton de 46 cm, respectiv îndepărtarea stratului de umplutură și de pământ, amplasarea unor rețele principale noi în locul celor vechi, s-a încheiat deja. De asemenea, s-a efectuat montarea a 19 cămine noi și 32 de guri de scurgere. Astfel, după executarea lucrărilor de finisare și nivelare a străzii cu lungimea de 660 de metri, în prezent se vor desfășura lucrările la rețelele edilitare, iar persoanele de specialitate promit finalizarea lucrărilor privind rețeaua de apă în cursul săptămânii viitoare.

Publicitate

Executantul promite realizarea în cursul acestui an a stratului de fundație stabilizat, cu o grosime de 15 cm și a stratului de balast, de 20 de cm, în vederea circulației nestingherite a riveranilor.

Pe strada Kós Károly, rețelele vechi de gaze au fost schimbate anul trecut. Aceasta reprezenta și reprezintă și în prezent partea proeminentă, dar mai puțin spectaculoasă a lucrărilor efectuate. Modernizarea străzii a însemnat branșarea la rețeaua de gaz și verificarea scurgerilor de gaz a 97 de gospodării, pentru care au fost necesare lucrări de săpătură în diferite zone ale localității. Conform planului, peste 2 săptămâni, compania de gaz va finaliza lucrările de branșare, respectiv peste încă 3 zile va dezafecta conductele vechi de gaz, astfel se prevede că peste o lună se va așterne și primul strat de asfalt.

Cu toate acestea, în ambele cazuri, atât pentru lucrările din strada Lăcrămioarei, cât și cele din strada Kós Károly, se vor lua în considerare condițiile meteorologice, care pot amâna termenul limită planificat.

Până la așternerea stratului de uzură, care se va realiza anul viitor, în vederea evitării deteriorării capacelor de cămine, traficul rutier va fi în continuare interzis pe aceste sectoare. Fiind vorba de două străzi aglomerate, solicităm în continuare răbdarea șoferilor.

(Biroul de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Foto: Vargyasi Levente

\"lucrari-strada-kos-karoly-octombrie-2016-2\"

Publicitate
Publicitate
banner we radio