Ştiri locale

Lucrări de renovare și de modernizare la mai multe instituții de învățământ din Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe investește constant în modernizarea și dotarea școlilor, grădinițelor și creșelor din oraș. În prezent au loc mai multe astfel de lucrări la instituțiile de învățământ din oraș.

La Colegiul Național „Mihai Viteazul” sunt în curs de desfășurare lucrările la internat și la sala de festivități. Realizarea lucrărilor de intervenție la clădirile colegiului au ca scop creșterea performanței energetice a clădirilor. Tot aici vor avea loc și lucrări la acoperișul clădirii. Lucrări la acoperișul clădirii vor fi demarate și la Colegiul Naţional „Székely Mikó”. 

Publicitate

La Liceul de Arte „Plugor Sándor” au loc lucrări de reabilitare termică, cu scopul de scădere a consumului anual de energie primară. Lucrări de reabilitare termică se mai desfășoară în prezent și la Grădinița cu program prelungit Gulliver, dar și la Grădiniţa cu program prelungit Árvácska.  

De asemenea, lucrări de reabilitare termică, cofinanţate din fonduri norvegiene, au loc la Şcoala Gimnazială „Váradi József” şi vor avea loc şi la piscina din oraş. Lucrările vor determina o scădere cu 82% a consumului de energie și cu 78% a emisiilor de carbon.

A fost semnat contractul de executare a lucrărilor pentru extinderea clădirii Grădiniţei cu program prelungit „Kőrösi Csoma Sándor”. Urmează lucrări de acoperire a fostei piscine – neterminate, de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan”, unde va fi construit un nou teren de sport și o nouă bibliotecă. La Liceul Tehnologic Economic şi Administrativ „Berde Áron” vor avea loc lucrări de modernizare a curții.  

La Câmpul Frumos va fi construită o creșă nouă și o grădiniță nouă, pentru trei grupe de copii, iar în locul clădirii vechi a Grădiniţei cu program normal Nr. 7 de pe strada Orbán Balázs va fi construită o grădiniţă nouă. De asemenea, pentru construirea grădiniței din cartierul Őrkő urmează să fie semnate contractele de finanțare. Va fi construită o grădiniță nouă și pe strada Borviz, în vecinătatea caselor construite prin programul Hai acasă

Anul trecut, în luna noiembrie, au fost finalizate lucrările de renovare și de modernizare  a terenurilor de sport de la clădirea mică a Colegiului Naţional „Székely Mikó”, de pe strada Gábor Áron. Aici au avut loc și lucrări de reabilitare termică a clădirii, de reparare a acoperișului și au fost dotate sălile de clasă.

Lucrările de renovare și modernizare sunt planificate să se finalizeze până la sfârșitul anului 2023, o serie dintre acestea urmând să fie finalizate deja anul acesta. Majoritatea acestor proiecte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional. 

Publicitate
Publicitate
banner we radio