Ştiri locale

Lucrări de reabilitare pe strada 1 Decembrie 1918

Pe data de 14 septembrie, joi, încep lucrările de reabilitare a străzii 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe, pe partea cuprinsă între bvd. Gen. Grigore Bălan (intersecţia semaforizată) și podul peste râul Olt din zona gării. Lucrările de reabilitare a sistemului rutier la partea carosabilă se execută în scopul creșterii calității drumului și a îmbunătățirii scurgerii apelor pluviale în lungul străzii.

Proiectantul general al planurilor de reabilitare este societatea Man Construct din Cluj Napoca, iar constructorul şi antreprenorul general este societatea Valdek Impex din Sfântu Gheorghe.

Publicitate

În timpul lucrărilor de reabilitare, partea de drum menționată va fi parțial închisă circulației. Lucrările includ decopertarea asfaltului, execuția stratului de uzură a părții carosabile, respectiv asfaltarea drumului respectiv. La sfârșitul lucrărilor urmează intervențiile de scară mică, cum ar fi schimbarea capacelor de canalizare. În timpul lucrărilor de decopertare a asfaltului dintre cele două benzi de circulație, în ambele direcții ale părții de drum cuprinsă între bvd. Gen. Grigore Bălan (intersecţia semaforizată) și podul peste râul Olt, câte o bandă va fi închisă circulației. Conform planurilor firmei de construcții și Primăriei, această perioadă nu va mai lungă de două săptămâni. Primăria municipiului Sfântu Gheorghe cere înțelegerea și răbdarea locuitorilor.

În cazul în care lucrările se execută conform planurilor premergătoare, există posibilitatea ca muncitorii să lucreze și în timpul sfârșitului de săptămână la asfaltarea drumului. Dacă va fi cazul, partea de drum afectată va fi închisă în totalitate circulației, dar numai pentru cele două zile de sfârșit de săptămână respectiv. Totuși, această perioadă a lucrărilor se va demara numai în câteva săptămâni, astfel, locuitorii orașului vor fi înștiințați în timp util despre închiderea totală a drumului.

Conform planurilor, intervențiile de scară mare vor fi terminate până la sfârșitul lunii octombrie, urmate numai de intervențiile de scară mică pe strada 1 Decembrie 1918.

Publicitate
Publicitate
banner we radio