Ştiri locale

Lucrări de extindere şi modernizare la Şcoala Specială din Sfântu Gheorghe, finanţate prin POR

Şcoala Gimnazială Specială din Sfântu Gheorghe va fi extinsă şi modernizată printr-un proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, a precizat că investiţia se cifrează la 27 de milioane de lei.

Publicitate

„Este vorba despre o modernizare completă, care presupune renovarea interioară şi exterioară. Clădirea principală va fi extinsă cu un etaj şi vor fi ridicate o clădire separată pentru ateliere şi una pentru sala de sport. În urma lucrărilor se va reînnoi şi dotarea şcolii”, a scris Tamas Sandor pe pagina sa de Facebook.

Tamas Sandor a subliniat că această unitate de învăţământ şcolarizează copii cu cerinţe educative speciale, iar numărul acestora creşte de la un an la altul.

„Scopul lucrărilor este acela de a le asigura acestor copii şanse egale la educaţie, de a crea condiţii optime pentru progresul şcolar, respectiv de a facilita integrarea lor şcolară şi socială – fie că vorbim de elevi cu deficienţe uşoare sau accentuate. Numărul solicitărilor de înscriere la această instituţie de învăţământ creşte cu fiecare an şcolar. În prezent, în municipiul Sfântu Gheorghe sunt 19 clase, adică formaţiuni de studiu, cu 143 de copii îndrumaţi de 62 de cadre didactice”, a precizat preşedintele CJ.

În aceeaşi clădire funcţionează şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională, care oferă servicii educaţionale prin consilieri, logopezi şi mediatori.

(Agerpres)

Foto: Facebook / Tamás Sándor

Publicitate
banner we radio