Sport

Lucian Bute, prins dopat după meciul cu Badou Jack

Lucian Bute a picat testul antidoping, efectuat după meciul de luna trecută cu suedezul Badou Jack, de la finalul lunii trecute. Boxerul român a fost depistat cu o substanţă interzisă ce ajută la dezvoltarea masei musculare. Informaţia a fost confirmată de către preşedintele WBC. Lucian Bute spune că nu ştie cum a putut fi depistat pozitiv, în timp ce fostul său adversar, Badou Jack, speră că dezvăluirea va duce la schimbarea rezultatului.

Lucian Bute riscă să-și încheie cariera după ce a fost depistat pozitiv la testul anti-doping care a fost efectuat după lupta cu Badou Jack, din urmă cu o lună. WBC a anunțat că a deschis o anchetă și foarte probabil îl va suspenda provizoriu pe boxerul român, scrie digisport.ro.

Publicitate

Potrivit news.ro, preşedintele WBC, Mauricio Sulaima, a anunţat că Lucian Bute ar fi folosit ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

WBC a fost informată despre cazul de dopaj al pugilistului român de către Comisia de box şi wrestling din Washington DC. Comisia îşi va urma propriile regulamente antidoping în acest caz şi se va consulta cu WBC şi al său program pentru un box curat. Alte informaţii vor fi cunoscute în următoarele zile.

Reacția lui Lucian Bute după ce a fost depistat pozitiv

Într-o postare pe Facebook, sportivul român susţine că nu a primit încă rezultatul oficial. „Nu am folosit niciodată substanțe interzise”, a scris acesta pe reţeaua de socializare, adăugând că este dezamăgit. Lucian Bute se declară surprins de rezultatul testului antidoping şi este convins că e vorba de o greşeală.

Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu ma primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din WASHINGTON.

Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test positiv.

Comform protocolului va avea loc un nou test la esantionul \”B\” si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii.

Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar”, a scris sportivul pe Facebook.

Meciul Lucian Bute – Badou Jack, deţinătorul centurii WBC la categoria supermijlocie, a avut loc în 30 aprilie, la Washington, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida s-a încheiat la egalitate, după decizia arbitrilor-judecători, astfel că suedezul şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.

Lucian Bute declara, la sosirea în ţară, că meciul cu Badou Jack a fost unul pe muchie de cuţit şi că nu se poate pune la îndoială corectitudinea arbitrilor care au decis remiza.

Înaintea meciului cu Badou Jack, Lucian Bute, în vârstă de 36 de ani, a boxat ultima dată în noiembrie 2015, când a fost învins de britanicul James DeGale, acesta din urmă apărându-şi astfel cu succes centura IBF la categoria supermijlocie. Bute (32-3, 25 KO) a deţinut şi el centura IBF, în perioada 2007-2012.

În vârstă de 36 de ani, Lucian Bute are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal şi 3 înfrângeri la profesionişti. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în faţa englezului Carl Froch, românul a câştigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în faţa canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie, în alt meci pentru titlu (IBF).

Dacă va fi găsit vinovat de dopaj, Bute riscă minimum doi ani de suspendare, îi va fi retrasă bursa pentru meciul cu Badou Joack, 500.000 de dolari, și, practic, cariera lui va fi încheiată, menționează digisport.ro

Publicitate
Publicitate
banner we radio